יום שלישי, 16 באוגוסט 2016

סורבה או לא, זו השאלה


הייתה מסעדה ירושלמית ידועה שנהגנו לשוב ולבקר בה עד שנסגרה כמו רבות אחרות. לא משנה מה היו המנות המצויינות שבחרנו לארוחה, נהגתי תמיד לסיים בקינוח האהוב עלי - סוֹרבֶּה לימון, שהוגש בתוך קליפה של לימון מרוקן. היה זה קינוח מרענן. סורבה שלושת טעמים (תות, מנגו, פסיפלורה) הייתי נוהג להזמין במסעדה אחרת בצעירותי. 




אבל יחסי לסורבה השתנה מקצה לקצה לאחר שילדי הביאו מתכון סורבה לימון וסורבה תפוזים והכינו אותו. הטעם היה משגע, אבל ההתפעלות השתנתה מקצה לקצה כאשר חשפו בפני את המתכון. הריהו לפניכם, מתכון פשוט משני מרכיבים:

2 כוסות מיץ למון, או תפוזים סחוט
2. כוסות סוכר

מערבבים היטב בכלי איחסון, מקפיאים בפריזר ומגישים.

פשוט, טעים ואפילו מרגיש מרענן, נכון? אבל למעשה הוא 100% פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה מאוד, שרובן ככולן סוכרים. פצצת סוכר, לא בריאה בלשון המעטה. רוצים להאריך ימים - אל תאכלו דברים כאלה.

תעשו טובה לגופכם - המנעו מסוֹרבֶּה! 

אפילו עדיפה גלידת שמנת שמורכבת מפחמימות, חלבונים ושומנים ( אם כי לא ביחסים הבריאים לפי עקרונות ה- ZONE).

אבל בריא יותר הוא הפרוֹזֶן יוגורט (frozen yogurt) שמכיל תכולת שומנים פחותה מהחי. בריא? לא מדוייק, איננו יודעים תכולת הסוכר בגלידה המוצבת לראווה בדוכן המכירה. 

בבית אני מכין פרוזן יוגורט שאני יודע בדיוק מה הוא מכיל. פשוט להכנה והוא ממש טעים. על כך אספר בפוסט בקרוב.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)